Столче за кола или кошница за вашето бебе?

Стол или кошница за кола за новородено бебе

Столът за кола или кошницата за кола и двете имат своите предимства. Кошницата, по-правилно също се нарича столче за кола, но е подходящо и за монтиране и на количката, посредством адаптери. На този вариант в колата е препоръчително да добавите и база. С нея столчето е фиксирано с изофикса и третия стъпил крак- става изключително сигурно. По този начин не са нужни и колани, свалянето и слагането в колата се извършва изключително лесно -с едно движение.

Използват се дълго от 0 до 13 кг или до 18 месеца в колата и са задължителни за всяко новородено. Столчетата които са само за автомобила се ползват по- дълго от 0 до 18,25 или 36 кг. Може да ги комбинирате с кошница или да се ползват в по-късен етап. Имат много добра “функция сън”, но тя е само, когато детето е обърнато обратна посока на движението.

 

До кога са подходящи кошниците за кола

Кошниците са за новородени до достигане на 13 кг. или докато бебето вече не се събира правилно в тях. Те са много удобни за първите месеци на вашата рожба, защото може да я свалите от автомобила, без да се налага да го събуждате, а новородените спят по минимум 16 часа на ден.

Когато детето е малко, около 9-12 м., и е обърнато по посока на движението, тогава коланите могат да навредят на вътрешните органи. По-добрия и безопасен вариант е да изберете столче с възглавница, която при инцидент или спирачки абсорбира силите на удара. Не се притеснявайте, детето я приема като масичка или борд и си слага ръчичките отгоре. Тя не го притиска и спомага за сигурността. Всички, които ползват такъв вид столчета са доволни от продукта.

Истина или мит или защо не трябва да ги използваме като постоянен вариант

Основната цел на кошниците и столчетата за кола е да превозват бебетата, в безопасна позиция. Tя е умишлено с лека чупка, за да не се получава камшичен удар при спирачки, тази поза доказано най-безопасна. Не е правилно да превозвате бебето в напълно легнало положение в автомобила.

Мит е твърдението, че тази поза не е подходящи за постоянно използване. В по-добрите модели има подложки, които може да изравнят чупката, а най-добрите се разпъват до напълно легнало положение. Така може да превозвате и новородено бебче цял ден на количката, а в колата да направите правилната ембрионална позиция.

Избирайте столче за новородено от световни лидери, за да сте сигурни в ергономичността и сигурността на продукта.

Cloud Z

 

Как да изберем правилното според месеците на бебето

По етикетите на столчето за кола може видите подходящата възрастова група в килограми и месеци. Най-новите модели са с наименование I-size ,което означава , че са и с показани ръстови сантиметри, което дава най-точната информация. Добре е да разгледате и проучите избрания модел, защото има различни регулации на подглавника, наклона и системите за защита, за да имате най-добър монтаж. Само правилно избраното и монтирано столче ще донесе сигурност и удобство на вашето дете. В Raya Toys може да намерите следните видове:

Столчета с Isofix система за сигурност

Допълнителни съвети от Raya Toys

Столчето за кола е най-важната покупка за вашето дете, защото в критични ситуации тя е животоспасяваща. Това е най-важната покупка , за която си струва да проучите добре, преди да закупите. Има таблици с ADAC тестове, които определят най-добрите марки. Това е краш тест на автомобилистите в Германия, който се допитва и до потребителското мнение и така оценката е спрямо сигурността и удобството. Ние от Raya Toys препоръчваме да си закупите задължително столче за кола, според вашите възможности и винаги да го ползвате обезопасено с колани в колата. Инвестицията си заслужава, защото столчетата се ползват и сравнително дълго време и в тях децата се чувстват добре. защото не са достатъчно надеждни и сигурни. Важно е продуктът, който изберете да обгръща правилно бебето, но е още по-важно, то да бъде правилно закрепено към автомобила ви, за това се препоръчва ISOFIX система, всички нови коли я имат, може би и вашата я има просто не знаете. Посредством ISOFIX системата, столчето се закрепва стабилно за шасито на автомобила и не мърда от мястото си.