Защо трябва да обърнете внимание на материята при избора на бебешки дрешки

Бебешките дрешки са много сладки и симпатични, особено когато са облечени върху мъника, но има ли значение от каква материя са изработени и кои са безопасни за нежната детска кожа? Кои да избягваме при избора и други препоръки от Рая Тойс ще научите по-долу.

Защо материята на бебешката дрешка е важна

Както знаем, при обличането на различни дрехи, те са в пряк контакт с нежната и все още чувствителна кожа на бебето. Ако не са направени от качествена и щадяща материя, тези бебешки дрешки могат да доведат до кожни раздразнения. Това в голяма част от случаите изисква намесата на дерматолог и много главоболия на родителите. От друга страна, подобни тъкани са недълготрайни и бързо се деформират. И всичко това е породено от основната мисъл на родителите да спестят някой лев, не осъзнавайки, че впоследствие ще платят много повече.

 

Кои са най-предпочитаните и защо

Най-предпочитаните материи за производството на бебешки дрешки са тези, направени от естествените тъкани. Те се отличават със своята екологичност и безопасност за нежната кожичка на бебето. И ако правим компромиси за това със себе си, то за малкото дете е недопустимо и безотговорно. В крайна сметка тяхното здраве е в нашите ръце и ние изцяло сме отговорни за тях. Ето защо експертите препоръчват, когато правите избора на бебешки дрешки, те да са изработени само от качествени тъкани като памук, лен и коприна например.

Памучното и ленено облекло е меко, пухкаво и качествено, защото има хигроскопични свойства, запазващи детската кожа суха и без алергии.

Кои материи да избягвате

Експертите съветват да избягваме покупката на нискокачествени и изработени от евтини изкуствени тъкани детски дрешки. Не допускайте сравнително евтините оферти да Ви подлъгват, защото това ще се отрази върху рожбата Ви. В случай, че е употребявана каквато и да е синтетика в състава на тъканите, не Ви съветваме да рискувате. Това са например полиестер, вискоза, найлон, акрил и т.н.

Препоръки при избора на бебешки дрешки от Raya Toys

Ето някои насоки от нас, които ще Ви помогнат да изберете качествени и безопасни детски дрехи: 

  • При избора се старайте да подберете дори малко по-голям размер, така че бебенцето да се чувства свободно без излишно стягане от страна на дрехите;
  • Опитайте се да заложите на разноцветните модели, защото децата много ги харесват, а ефектът още повече се засилва при образ на известен от детските филмчета герой; 
  • В никакъв случай не е препоръчително наличието по детското облекло на метални и опасни за поглъщане или нараняване метални елементи.

За да сте уверени в безопасността на използваната материя, заповядайте в Raya Toys, където всички дрехи за бебета и деца са качествени и изключително безопасни.