Детско столче за кола Cybex Sirona M i-Size – победител при тестване в Швеция

Тестове за изпитване на детски столчета за кола проведени в шведския тестови институт Testfakta

В тестовете проведени 08/2016 от шведския тестови институт Testfakta , детското столче за кола Cybex Sirona M i-Size е победителят в категория столчета за кола в посока обратна на движението.

Тестовете на тази организация са едни от най-строгите и взискателни в света. Ето защо компанията Cybex е изключително доволна, че точно детското столче за кола Sirona M i-Size е пълният отличник и победител, изпреварил другите 8 конкурента участвали в тестването.

Детско столче за кола Sirona M2 i-size

Testfakta  усили процентите на честотата на пулса на катастрофата над стандартното за R129 тестване. Столчето се представи изключително добре при челен и страничен удар. Правилният монтаж и ползване са важни, защото това влияе пряко върху вероятността детето да пострада при катастрофа. Детското столче за кола Cybex Sirona M i-Size се монтира лесно, с минимален риск от погрешна употреба. Всички тези фактори се комбинират и правят столчето най-доброто в проведения тест.

Тестовият критерии бе в подкрепа на регулацията за возене на малки деца в посока обратна на движението. Столчето отговаря на най-високите стандарти за безопасност. То е с изчистен и уникален дизайн комбиниран с интелигентна функционалност.

Характеристики на детското столче за кола  Sirona M i-Size в посока обратна на движението

  • Безопасност в посока обратна на движението, докато детето достигне височина 105 см. (приблизително до възраст 4 години)
  • Алтернатива за поставяне по посока на движението след 16-я месец и над височина 76 см.
  • Вградена L.S.P. Система
  • Функция наклон на облегалката с една ръка
  • Регулиране на височината на облегалката за глава
  • Система за смяна на посоката с едно изщракване

Можете да транспортирате детето в посока обратна на движението, докато то достигне височина 105 см. (приблизително до 4 годиишна възраст). Новият интелигентен дизайн позволява дори по-високи деца да имат достатъчно място за крачетата. Това не означава, че детското столче за кола  Sirona M i-Size заема много място в колата. Напротив – тя може да се постави и в по-малки коли. Функцията за наклон с една ръка дава допълнително удобство в ежедневното използване.

Детско столче за кола Sirona M2 i-size

Мнения на експертите за детското столче за кола  Sirona M i-Size:

 Anders Kullgren, професор по пътна безопасност в Chalmers University of Technology and Research, директор във Folksam.

“Проучванията показват, че 20% от фаталните катастрофи с деца 0-14г. в Швеция са при странични удари. От много години изучаваме реалните катастрофи на пътя и се радваме, че тестването на катастрофа със страничен удар е част от новата ECE R 129 регулация.”

 Johannes Schlamminger, управляващ директор на Cybex.

“Този удивителен резултат още веднъж потвърждава нашето убеждение, че успешното сътрудничество между разработчици, дизайнери и потребители извежда на преден план и отличава столчетата за кола с най-висок стандарт за безопасност. Това е и национално законово изискване. Целта ни е да правим столчета за кола с най-добрата предлагана някога безопасност за детето, които да са с уникален дизайн и интелигентна функционалност.”

 Ново от Cybex Детско столче за кола Sirona M2 i-Size

Важно: Детското столче за кола Sirona M i-Size има нова версия на нашия уебсайт – Sirona M2 i-Size. Главните разлики са в оптимизираната облегалка за глава, при която детето има повече пространство в тази област. Опорният крак и държача за колан са подобрени  – опорният крак може да се заключва в двете посоки, а магнитния държач за колан е заменен със закопчалки. Sirona M2 i-Size запази най-важната си функция да отговаря на новите Европейски изисквания за регулация на детски столчета за кола ECE R-129 (i-Size).

Тестове за изпитване на детски столчета за кола проведени в шведския тестови институт Testfakta
Характеристики на детското столче за кола  Sirona M i-Size в посока обратна на движението
Мнения на експертите за детското столче за кола  Sirona M i-Size